4 DIY decorațiuni minimaliste de Paște

  Categorii: Inspirație,
03. apr'20

Sărbătorile fericite de Paște pline de râsete, familie și mâncare tradițională sunt în curând aici. Având în vedere situația actuală din lume și acasă, Sărbătorile dina nul acesta vor arăta puțin diferit, dar puteți totuși să aduceți adevăratul spirit al Paștelui în casele dvs. inspirați-vă din sfaturile noastre de decorațiuni minimaliste care pot decora casa dvs. pe tot parcursul primăverii.

Coroaniță naturală de primăvară

Velkonocny veniec

Coroanițele de Paște realizate cu cea mai mare perfecțiume, anul acesta vor fi înlocuite de creații „haotice” pe care toată lumea le poate realiza acasă. Veți avea nevoie de o bază, care poate fi o coroniță din nuiele sau un sârmă solidă în formă de cerc. De asemenea, pregătiți-vă foarfeca de grădină, o sfoară, pistol de lipit, ouă mici și materiale naturale - nuiele de salcie, mesteacăn, iederă, cuc, vița canadiana (Parthenocissus), dracila, eucalipt ... în grădina sau în jurul dvs. găsiți diferite plante cățărătoare sau lăstari tineri, care se formează cu ușurință și aduceți-le acasă. În coroniță mai puteți încorpora flori delicate, cum ar fi floarea miresei, dar și trandafiri mai mici.

Atunci când realizați coronița, lăsați frâul liber imaginației și nu vă gândiți prea mult ce și unde să lipiți. Rezultatul ar trebui să fie o coroniță minimalistă, dar cu cât va fi mai haotică la prima vedere, cu atât va fi mai frumos rezultatul final. În mijlocul coroniței poți agăța orice decor, precum clopot, ouă necolorate sau panglică, dar îl puteți lăsa și fără acest decor. În cele din urmă, legați firul din partea de sus a coroaniței și atașați-o la ușă.

Masa de Paște

Velkonocne prestieranie

După cum am menționat în introducere, Paștele este asociat cu preparate tradiționale. de care familia se bucură împreună. Completați meniul bogat ci o aranjare minimalistă a mesei. Rolul principal în acest caz îl joacă piesele din material natural, cum ar fi suporturile pentru farfurii din paie. Puneți pe farfuria goală prosopul din iută, in sau un alt material natural și pe aceasta așezați un ou fiert învelit în prosop de bumbac. Ouăle pot fi de asemenea colorate, însă noi ne-am îndrăgostit de aceste ouă necolorate cu fețe drăgălașe. Această aranjare naturală a mesei în tonuri de maro poate fi completată la perfecțiune cu ceva verde, cum ar fi eucaliptul menționat deja.

Fără ouă nu se poate

Velkonocne vajicka kbas

sursa foto: freepik

Ce Paște ar fi fără ouă colorate? Desigur, acestea pot fi decorate și într-un spirit minimalist. Folosiți „vopsele acrilice cu o bună pigmentare” și jucați-vă cu diferite forme și combinații de culori. Tendința de colorare a ouălor a fost de câțiva ani, tehnica scufundării ouălor într-un recipient cu apă și lac de unghii/vopsea acrilică. Ouăle cu efect de marmură pot fi obținute în acest fel:

 • Puneți apă călduță într-un recipient mai mare, curat și turnați cu atenție în aceasta o cantitate mică de lac de unghii sau vopsea.
 • Amestecați cu atenție culoarea cu o scobitoare și scufundați încet oul în apă (folosiți ouă suflate, care pot fi înmuiate pe un băț. Dacă vă decideți să vopsiți în acest fel, ouăle normale, nu vă recomandăm să le mâncați mai târziu).
 • Rotiți ușor oul în apă până când culoarea se „lipeste” de el.
 • Atașați oul colorat pe băț în polistiren și lăsați-l să se usuce.
 • Turnați din nou lacul de unghii sau vopseaua în apă și continuați în același mod.

Ouă în macrame

Velkonocne macrame

sursa foto: Brit + Co

Extrem de popularul macrame și-a găsit deja drumul către decorațiunile de Paște. Datorită acestei tehnici, vă puteți decora locuința într-un stil boho în timpul sărbătorilor urătoare. Suportul simplu de ouă din macrame poate fi inițial un adevărat puzzle, dar veți vedea că, la sfârșit veți fi un profesionist al macrameului. Pentru a face un singur suport, veți avea nevoie de un sfoară de macrame și un cerc, pentru a agăța opera. Procedura este următoarea:

 • Tăiați 4 lungimi egale din bumbac, în funcție de lungimea suportului. Lungimea ideală este de 40 cm.
 • Îndoiți sfoara  în jumătate și legați-o de cerc - veți obține un nod și 8 sfori care vor forma perechi.
 • Legați cu un nod fiecare pereche, cu câțiva centimetri mai jos de nodul principal.
 • Apoi legați sforile adiacente, tot cu câțiva centimetri mai jos.
 • Repetați din nou acest nod, pentru a crea o formă asemănătoare unei plase.
 • În final, legați toate sforile împreună cu nodul din partea de jos, introduceți oul și agățați-l.

Soarele din aprilie, natura și cântatul păsărilor, anunță sosirea Paștelui, dar nu trebuie să uităm nici de decorațiunile fericite de Paște care vor lumina casele noastre și ne vor aduce un aer proaspăt de primăvară. Vă dorim un Paste fericit și multă sănătate, chiar dacă Sărbătorile din anul acesta vor arăta puțin diferit, încercați să vă bucurați de ele alături de familie.