7 sfaturi datorită cărora veți străluci vara ca soarele

  Categorii: Lifestyle,
14. iun'22

Prima zi de vară se apropie, dar temperaturile ridicate au venit în urmă cu câteva săptămâni. Căldura poate da bătăi de cap corpului și poate afecta și sănătatea fizică. Suntem dependenți la mila aparatelor de aer condiționat, dar si de soare care ne coloreaza frumos pielea, dar in acelasi timp nu o avantajează în cantitati mari. În ciuda acestor capcane, cum vă puteți bucura pe deplin de vară și de strălucire?

Vară, soare, umiditate, apa sărată de mare, dar si cea cu clor din piscine vă pot perturba cu adevărat tenul și în special părul. Totusi, nu trebuie să intrați în panică, avem câteva sfaturi (cele mai bune) pentru dvs., care se vor ocupa de faptul ca vara dvs. să fie frumoasă, de neuitat și sănătoasă în ciuda tuturor.

1. Hidratare, hidratare și iar hidratare

Mantra fiecărei veri, care, totuși, trebuie reamintită în mod constant. Cel mai simplu și mai ieftin mod de a  vă hidrata corpul este să urmați un regim de băut constând în apă curată. Consumul de lichide vă răcește corpul și, în același timp, ajută la detoxifierea acestuia. Apa prospătăt de băut face minuni chiar și cu pielea - este fermă, suplă și capătă o strălucire naturală radiantă. Hidratați-vă însă și din exterior, pentru că pielea se usucă sub influența razelor solare și, după cum știm cu toții, îmbătrânește mult mai repede în același timp.

Letné beauty tipy

2. Fără protecție nici măcar un pas

Următorul alfa și omega din toate zilele toride, despre care oarecum uităm, este crema solară cu filtru UVA și UVB. Drumul către pielea bronzată ca bronzul este adesea la kilometri distanță de un drum sănătos, pe care o cremă de protecție solară de înaltă calitate este însoțitoare, dar aceasta este o mare greșeală. Lumina directă a soarelui provoacă arsuri, pigmentare nedorită și pete întunecate pe piele, care sunt greu de scăpat. Alegeți tipul de protecție solară potrivit pentru pielea dvs. și nu uitați de o formulă simplă - dacă pielea dvs. se înroșește la soare în 10 minute, crema cu SPF 15 va înmulți acel timp cu 15, așa că veți fi protejați pentru 150 minute. Și aceasta este o bună parte de timp pentru diverse activități de vacanță.

3. Aplicați un machiaj ușor, rezistent la apă

Vara, ne relaxăm cu toții în mod natural, așa că de ce să nu oferim pielii relaxarea necesară? Începeți cu un machiaj care ar trebui să fie ușor în acest timp, astfel încât pielea să poată respira sub el. Evitați machiajul cu o bază grasă, care va face mai mult rău decât bine la căldură. Machiajul intens de pe piele nu ține la temperaturi ridicate, se varsă și umple ridurile și porii, ceea ce arată inestetic și nu vreți asta. Ideale pentru această perioadă a anului sunt cremele BB cream ușoare și pudrele, care conferă pielii aspectul proaspăt dorit. Atentie si la rimel - mai ales la apă, puneti pe rimel waterproof si aplicați ruj doar daca aveți încredere neconditionată în el și știți ca poate face față la temperaturi extreme.

4. Limitați tratamentul termic pentru păr

Sub influența aerului cald, părul se eliberează de uleiurile sale naturale, este uscat și lipsit de viață. Deși combinația produselor potrivite poate face minuni, adaugați la uscare, ondulare sau întinderea părului soarele fierbinte și aerul fierbinte din exterior, ceea ce nu adaugă variabile tocmai avantajoase acestei ecuații. Descoperiți frumusețea părului dvs. și lăsați-l să iasă în evidență datorită produselor naturale pentru un păr perfect strălucitor, care hrănește și nu dăunează părului.

Letné tipy makeup

5. Urmați rutina de îngrijire a pielii

Porii tind să se extindă în lunile de vară, astfel încât pielea să poată respira mai ușor. Vara, avem tendința de a neglija îngrijirea de bază a pielii, deoarece viața devine dintr-o dată atât de jucăușă, fără probleme și simplă. Totuși, la fel ca iarna, pielea ar trebui să primească o atenție sporită vara și îngrijirea acesteia nu trebuie subestimată.

Amintiți-vă de cei trei pași simpli de urmat în fiecare dimineață și seară - curățare, tonifiere și hidratare. Pas cu pas, de două ori pe zi, folosiți un gel sau spumă de curățare blândă, tonică și hidratantă. În funcție de tipul dvs. de piele, mergeți o dată pe săptămână la peeling, pentru a îndepărta celulele moarte și răsfățași-vă cu o mască de față hidratantă.

6. Alegeți calea naturală

Acum nu ne referim la faptul să deveniți vegetarieni sau vegani, ci la compoziția produselor cosmetice pe care le folosiți. Deși multe dintre ingredientele chimice din produse promit rezultate revoluționare, acestea nu sunt întotdeauna potrivite pentru pielea dvs., iar vara nu este un moment ideal pentru a experimenta. Prin urmare, produsele naturale sunt întotdeauna o alegere mai bună, iar o mulțime de fructe și legume proaspete, care sunt pline de vitamine și minerale, cu siguranță contribuie vara la starea frumoasă a pielii.

Le recomandăm tuturor să adauge  în fiecare geantă vara, o loțiune minerală, apă de trandafiri sau lavandă. Câteva apăsări ale pompei vă vor împrospăta perfect în orice moment al zilei și multe mărci oferă chiar și ape de pulverizare care sunt potrivite și pentru machiaj.

7. Îndrăzniți să ieșiți

Pentru unii un coșmar, pentru alții o soluție înțeleaptă, pe care o înțelegem imediat. Vorbim despre viața fără machiaj, cel puțin pe vremea caniculei, pe care nu o putem evita vara. Transpirația, poluarea excesivă (de exemplu, smogul urban) și un strat de machiaj înfundă porii, care în cele din urmă provoacă erupții cutanate inflamate și pete pigmentare pe care nimeni nu și le dorește.

Încearcași să ieșiși din zona dvs. de confort și lasași machiajul deoparte pentru o vreme. Ca urmare, pielea va putea respira liber, porii nu se vor înfunda și, în același timp, va permite pielii să absoarbă în mod natural vitamina D. iar după lucru sau școală, demachiați-vă imediat. 

Oh, vară. Din cauza (sau datorită) ei, renunțăm la bariere, ne simțim mai liberi, iar chiar și cea mai mare problemă se va rezolva aparent prin câteva minute de contact cu razele soarelui și cu apa răcoritoare. Dar nu uitați de sănătatea dvs. și faceți tot ce puteți pentru a avea doar amintiri frumoase după vară.