7 trucuri și sfaturi de frumusețe care vă vor salva vara

  Categorii: Lifestyle,
25. iun'21

Vara este în sfârșit aici. Concediu, zilele lungi, însorite, prânzul la piscină, serile cu prietenii, băuturile cu gheață, un minim de îmbrăcăminte... Ideea unei veri perfecte este cu adevărat frumoasă, dar câteva minute petrecute la aerul cald, sunt într-adevăr greu de suportat. Vă aducem câteva  trucuri de înfrumusețare care vor salva chiar și cea mai neplăcută situație.

Cum să faceți față părului uscat, machiajului care curge și cum să vă feriți de un bronz imperfect? Vara este plină de experiențe grozave, dar aduce și anumite neplăceri pe care fiecare femeie le cunoaște. Știm cum să ne bucurăm de vară la maxim și într-o frumusețe deplină, de care nici vremea extrem de caldă nu ne va strica buna dispozițe

Ochi umflați

Aveți alergie la ambrozie care vă provoacă umflarea ochilor? Acest fenomen este practic o reacție defensivă a corpului, care eliberează histamină pentru a combate alergiile. Poate irita ochii și temperaturile ridicate îi pot usca, ceea ce înrăutățește simptomele.

Soluție: Prevenirea și primul ajutor pentru combaterea alergiilor sunt, desigur, medicamentele prescrise de alergologul dumneavoastră. De asemenea, ajută și adăugarea compreselor reci. Dacă vă deranjează în mod regulat umflarea ochilor, păstrați o cârpă textilă în frigider pentru a vă șterge ușor ochii sau întindeți-vă și acoperiți ochii și zona ochilor cu ea.

Inflamația cauzată de alergii este, de asemenea, redusă în mod eficient de Pycnogenol, un extract din scoarța de pin. Picăturile de ochi cu prescripție specială oferă de asemenea o soluție pe termen lung. Alergenii nu pot fi prinși în ochii umezi, acest lucru înseaamnă că, ochii dvs.  trebuie să fie hidratați în mod constant. De asemenea, mai ajută și purtarea ochelarilor de soare, care blochează alergenii, care au acces liber  la ochi fără ochelari.

Beauty trik tvar

Păr uscat și aspru

Părul tău suferă mai mult ca niciodată vara? Soarele, nisipul, vântul, valurile și umiditatea pot transforma chiar și cel mai frumos păr, într-unul uscat și aspru, pe care nimeni nu și-l dorește. Umiditatea crescută care ne așteaptă lângă mare este cea care determină o creștere a volumului părului, dar nu în modul dorit. Părul nostru este apoi incontrolabil, lucru cunoscut mai ales de proprietarele părului creț, uscat și deteriorat de căldură.

Soluție: Dacă ați devenit și dvs. victima părului aspru, vă obișnui cu ideea. La urma urmei, există diverse instrumente de coafare care creează un astfel de efect și nu trebuie să plătiți niciun ban pentru asta! Vara, totuși, astfel de păr necesită o îngrijire suplimentară - îmblânziți-l cu uleiuri de păr sau spray-uri speciale. Coada de cal „linsă” va oferi, de asemenea, primul ajutor părului dvs. rebel.

Căutați o soluție pe termen lung? Alegeți un șampon hidratant cu glicerină, care blochează umezeala și previne ucarea părului. În schimb, încercați să evitați șampoanele care conțin sulfați, care scapă părul de uleiurile naturale și le usucă inutil. Limitați, de asemenea, spălarea părului de 2-3 ori pe săptămână și evitați uscarea cu uscătorul a părului. Dacă nu vă puteți imagina îngrijirea părului fără el, utilizați produse de protecție a părului care vă vor proteja părul până la 230 ° C.

Picioare crăpate

Ne luptăm cu pielea crăpată în picioare în fiecare vară. Pielea se crapă atunci când este uscată, ceea ce nu este o problemă vara. Umbălm destul de des desculți sau purtăm pantofi cu vârful și călcâiul deschis și ne expunem picioarele la vreme uscată. Cu toate acestea, călcâiele crăpate nu arată bine mai ale vara, deoarece picioarele dvs. sunt cu adevărat vizibile pentru toată lumea.

Soluție: Soluția simplă și cea mai cunoscută este baia picioarelor și utilizarea ulterioară a pietrei ponce, cu ajutorul cărei puteți îndepărta în mod jucăuș pielea crăpată și moartă. După această procedură, hidratați-vă picioarele cu cremă, ideal cu o cremă cu acid lactic și puneți-vă șosete. După câteva nopți cu picioare hidratate cu cremă și purtate în șosete, picioarele dvs. vor fi ca dintr-o revistă.

Cu toate acestea, și încălțămintea necorespunzătoare poate provoca crăparea călcâielor. Pantofii care nu vi se potrivesc bine cauzează fricțiuni inutile și agravează starea picioarelor. Va trebui să aveți grijă de picioare mult mai des, chiar dacă purtați sandale cu călcăiul deschis. Dacă pielea de pe picioare este încă iritată sau chiar doare, în ciuda îngrijirii oferite, nu ezitați să contactați un dermatolog.

Beauty trik opalenie

Pielea arsă

Cu toții știm cum ar trebui să ne protejăm de arsurile pielii, dar chiar și așa, mulți dintre noi ne întoarcem de la mare sau de la piscina cu pielea arsă. Oricine are orice ton de piele se poate arde. Cu toate acestea, persoanele cu pielea mai deschisă, care au mai puțină melanină, sunt mai predispuse la arsuri.

Soluție: Pielea arsă necesită rapid îngrijire și ameliorarea durerii. Alegeți gelul de răcorire cu aloe vera sau crema cu hidrocortizon. În niciun caz nu trebuie să încercați să acoperiți pielea arsă cu machiaj. Acest lucru poate agrava reacția inflamatoare.

Cu toate acestea, arsurile pot fi, de asemenea, prevenite, foarte simplu - cu cremă pentru protecție solară. Este ideal să se aplice la fiecare două ore. Tot ce aveți nevoie este o cremă de protecție solară cu factor de protecție SPF 30, care oferă o protecție de până la 98%. Nu subestimați nici vremea înnorată - soarele ascuns în spatele norilor poate avea aceeași forță ca și radiația sa directă către piele. Și, desigur, evitați expunerea directă la soare între orele 11:00 și 15:00.

Bronz imperfect

V-ați adus acasă o piele frumoasă bronzată cu imperfecțiuni? Se poate întâmpla foarte ușor ca soarele să vă bronzeze în funcție de forma costumului de baie, decolteul de pe tricou sau decupajele de pe pantofi pe care nimeni nu și le dorește.

Soluție: Soluția ideală ar fi să folosiți o cremă de autobronzantă sau un machiaj întunecat pentru a acoperi aceste imperfecțiuni. La fel ca la punctul precedent, totuși, recomandăm utilizarea cremei cu protecție solare care împiedică arsurile pielii (da, bronzarea este arsură solară, deși arată frumos și este de dorit). Dacă vă deplasați frecvent la soare, puteți încerca, de asemenea, să purtați diferite forme de costume de baie, topuri și rochii, evitând astfel să faceți plajă într-o singură zonă.

Make-up care curge

Nimeni nu vrea să arate ca un măscărici sau un clovn în timpul verii, dar combinația dintre temperaturile ridicate și machiaj vă poate da peste cap planurile. Vremea fierbinte provoacă transpirații, iar transpirația care iese prin piele „împinge” stratul de machiaj, fie că este vorba de fard de ochi, rimel, ruj sau chiar machiaj.

Soluție: Dacă ați ieșit deja din casă și simțiți că machiajul dvs. începe să vă trădeze, puneți-vă pe față un șervețel de bumbac și „aspirați” transpirația și umezeala. Ulterior aplicați un nou strat de pudră pe piele. Căutați o soluție pe termen lung care să funcționeze pentru a preveni scurgerile nedorite? Alegeți la farmacie, produse fără ulei și evitați-le pe cele care conțin silicon. Deși pot crea o senzație de piele moale, suplă, pot fi mai pretențioase la soare și în același timp se topesc mai repede. Este ideal să minimizați cantitatea de produse cosmetice decorative pentru piele în timpul verii și să vă bazați în principal pe creme hidratante și pudră.

Beauty trik pedikura

Pedichiura distrusă

În sfârșit, a venit cea mai îndrăgită perioadă a anului, când vă puteți lăuda cu o pedichiură frumoasă. Cu toate acestea, pedichiura nu „supraviețuiește” întotdeauna. Cauza poate fi tehnica incorectă de vopsire, lacul de proastă calitate sau lac neuscat complet. Cu toate acestea, distrugerea lacului poate fi provocată și de frecarea de șosete sau pantofi, statul pe plajă și chiar problemele ascunse ale pielii care fac ca stratul superior al unghiilor să se exfolieze.

Soluție: Puteți să vă salvați pedichiura distrusă chiar dacă nu aveți prea mult timp. Șlefuiți vârful unghiei cu o pilă fină și aplicați un strat de lac pe suprafața unghiilor despicate. Lăsați să se usuce și apoi vopsiți întreaga suprafață a unghiilor. Nu uitați de lacul de protecție, care vine peste celălalt strat.

Doriți să evitați complet problema o pedichiură distrusă? Vopsiți-vă unghiile cu mult înainte de eveniment, vacanță, dar și înainte de sport si somn. Dacă doriți ca pedichiura dvs. să rămână intactă câteva săptămâni, acordați-i suficient timp pentru a se usca corect. Lăsați picioarele descoperite până la 12 ore după pedichiură și evitați să le acoeriți în acest timp, de exemplu cu o pătură.