4 rețete de toamnă pline de fantezie

  Categorii: Inspirație,
10. oct'18

Toamna nu trebuie să fie doar o perioadă melancolică sumbră, ci chiar opusul. Descoperiți farmecul acesteia cu o rețetă gustoasă de dovleac, la care nu veți putea renunța. Avem o poftă nebună de clătite americane din dovleac pufos sau supă de dovleac. Descoperiți și dvs. aroma și gustul dovleacului.

Aveți și acum în cap ideea din copilărie că, mâncarea portocalie făcută din dovleac nu poate fi chiar gustoasă? Încercați cel puțin una dintre următoarele rețete și schimbați imediat mintea. Gustul inconfundabil al dovleacului și mirosul răspândit peste tot în casă vă vor cuceri instantaneu și nu vă mai veți dori ca acest anotimp glorios să se încheie.

Supă clasică din dovleac prăjit

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alice Pagès (@alicepages),

Ingrediente

  • 1 dovleac (mai zemos sau hokkaido)
  • 3 morcovi mai mari
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de măsline
  • ½ linguriță sare
  • ¼ lingură piper negru 
  • ¼ cană de apă
  • 2 linguri de unt
  • 3 căței de usturoi
  • 3 căni de supă de legume
  • piper și sare după gust

Mod de preparare

Prima dată, preîncălziți cuptorul la 180-200° C. Tăiați dovleacul cu un cuțit ascuțit pe jumătate și scoateți semințele. Curățați morcovul și împărțiți-l în treimi, curățați în mod similar ceapa și împărțiți-o în aproximativ 8 părți. Puneți ingredientele curățate și tăiate pe o tavă de copt cu o hârtie de copt, puneți câteva picături de ulei, adăugați sare și piper peste dovleac după care adăugați apă. Apa se va evapora în timpul procesului de coacere, iar dovleacul va fi moale. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180° C timp de aproximativ 45-50 de minute.

Într-o oală de mărime medie, topiți 2 linguri de unt, adăugați un cățel de usturoi curățat și zdrobit și lăsați-l să se prăjească pentru o vreme. În cele din urmă, adăugați lichindul de la supa de legume și lăsați-l să fiarbă. Tăiați dovleacul prăjit în bucăți mai mici și împreună cu morcovul și ceapa adăugați în întregul conținut. Mixați bine întregul conținut până când consistența devine cremoasă. Mai lăsați puțin supa mixată la fiert și adăugați sare sau piper după nevoie. Supa fină de dovleac poate fi decorată cu smântână, semințe de dovleac și crutoane crocante înainte de servire.

Clătite americane vegane din dovleac

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jeanine Donofrio / Love&Lemons (@loveandlemons),

Ingrediente

  • 1 lingură tocată de semințe de in sau făină de in
  • 3 linguri de apă fierbinte
  • 180 g făină
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 1 linguriță cu vârf de scorțișoară
  • ¼ linguriță sare
  • ¼ cană de piure de dovleac
  • cană lapte de migdale
  • 2 linguri de ulei de cocos topit + puțin ulei pentru prăjit
  • 1 și  ½ linguriță de extract de vanilie sau pastă

Mod de preparare

Într-un castron mai mic, se amestecă semințele de in cu apa și se lasă timp de aproximativ 5 minute. Conținutul va fi lipicios și va înlocui ouăle. Într-un vas mai mare, amestecați toate ingredientele uscate și apoi adăugați ingredientele "umede". Dacă conținutul va fi foarte tare, adăugați puțin lapte de migdale. Ungeți tigaia încinsă cu ulei de nucă de cocos și puteți prăji clătitele americane. Luați un polonic de dimensiuni medie și turnați cu grijă conținutul în tigaie. Clătitele americane ar trebui să fie mai groase decât clătitele clasice, dar puțin mai mici. Prăjiți-le timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte, la un foc mijlociu, care poate fi și redus dacă este necesar. Clătitele americane pot fi servite cu iaurt vegan alb, nuci tăiate și, desigur, cu sirop de arțar.

Pastă simplă de dovleac cu condimente

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tieghan Gerard (@halfbakedharvest),

Ingrediente

  • 400 g piure de dovleac
  • ⅓ cană cidru de mere
  • ½ cană sirop de arțar
  • 1 lingură pastă de vanilie
  • 1 lingură condimente pentru dovleac (puteți utiliza și pentru turta dulce)
  • 1 linguriță scorțișoară
  • ½ linguriță sare

Mod de proparare

Pregătirea acestei paste gustoase de dovleac este foarte simplă. Puneți toate ingredientele împreună într-o oală și fierbeți-le la o flacără medie. Amestecați din când în când "untul" și înlăturați-l de pe pereții vasului pentru a nu se prinde. Pasta de dovleac, va fierbe aproximativ 20-30 de minute până când va fi mai tare, dar să se poată împrăștia. Gustați conținutul și adăugați condimente, dacă este necesar. Opriți focul și lăsați conținutul să se răcească - timp în care untul va deveni mult mai tare. Pasta obținută o puteți depozita în frigider timp de aproximativ 1 lună și în congelator până la 3 luni. Este ideală ca și înlocuirea untulului pe pâine prăjită.

Biluțe vegane din dovleac neprăjite

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vegan Richa (@veganricha),

Ingrediente

  • 1 cană piure de dovleac
  • ¼ cană sirop de arțar
  • ½ linguriță pastă de vanilie
  • ¼ linguriță sare
  • 1 linguriță condimente pentru dovleac (un amestec de scorțișoară, nucșoară și ghimbir măcinat)
  • ½ cană făină de migdale
  • 3 lingură făină de cocos
  • 2 lingură zahăr de cocos
  • 1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare

Încălziți pe o tigaie piureul de dovleac cu siropul de arțar, adăugați sare și condimente pentru dovleac. Fierbeți pe un foc mediu, timp de aproximativ 8 minute până când se omogenizează amestecul și adaugați pastă de vanilie. Lăsați amestecul să se răcească și apoi amestecați-l cu făină de migdale și nucă de cocos. Lăsați conținutul să se odihnească aproximativ 10 minute, apoi amestecați-l din nou. Dacă amestecul este prea lipicios, mai adăugați puțină făină de migdale. Formați în palme biluțele din această compoziție, după care le treceți prin amestecul de zahăr din cocos și scorțișoară. Desertul perfect de toamnă este gata!

Este mai mult decât sigur că, după încercarea acestor rețete, nu vă veți putea imagina toamna fără dovleac. Această minune mare portocalie demult nu își are locul doar în grădini sau case ca și o decorație. Noul ei loc este permanent în bucătărie!