Slow fashion sau clothing swap. Cunoașteți termenii de modă care sunt atât de populari?

27. sep'19

Auziți din toate părțile tot feluri de termeni necunoscuți, cum ar fi slow fashion, moda durabilă, garderobă capsulă, clothing swap sau reciclarea hainelor, de care habar nu avem ce înseamnă? Dicționarul nostru de termeni vă va ajuta să vă navigați rapid în această problemă, așa că haideți să o facem!

Este moda un al doilea nume al dvs., iar mallurile sunt o a doua casă? În acest caz, este mai mult decât sigur că v-ați mai întâlnit cu cuvintele menționate mai sus. Cu toate acestea, chiar și cel mai mare iubitor de modă se poate pierde rapid într-o astfel de mulțime de  concepte noi. Dacă vă pasă de viitorul planetei noastre, sunteți interesat de reciclarea deșeurilor și stilul de viață zero waste vă spune ceva, acest articol este doar pentru dvs.!

Slow fashion sijaci stroj

Așa numită moda lentă, este opusul lui fast fashion, adică moda rapidă, care ne așteaptă în centrele comerciale. Fast fashion poate include toate mărcile care vând o cantitate incredibilă de haine la prețuri extrem de mici și vin cu o colecție nouă de mai multe ori pe an, care are trecere ca și pâinea proaspătă. Cu toate acestea, calitatea unei astfel de îmbrăcăminte este de obicei mai slabă și va supraviețui doar unui singur sezon de modă.

Slow fashion, este sinonim cu moda sustenabilă, și este opusul modei rapide. Adepții slow fashion aleg piese de modă de la designeri locali, știu exact cine le-a confecționat pantalonii sau cămașa și se pot baza pe faptul că au fost folosite doar materiale de înaltă calitate care vor supraviețui mulți ani. Este adevărat că, pentru slow fashion se plătește ceva mai mult, dar investițiile în îmbrăcămintea de calitate merită. Putem spune cu mândrie că unul dintre brandurile de slow fashion este marca spaniolă Kbas, care își confecționează manual geanțile din materiale oneste.

Slow fashion second hand

Garderobă capsulă

De câte ori ați stat în fața dulapului plin cu haine și ați oftat nefericită că nu aveți cu ce să vă îmbrăcați? Fiecare femeie s-a confruntat cel puțin o dată cu această problemă. Cu toate acestea, răspunsul la această dilemă clasică feminină este garderoba capsulă, care constă dintr-un număr limitat de haine. Majoritatea experților susțin că, garderoba capsulă ar trebui să fie formată din exact 36 de piese vestimentare, fiind vorba de simpla matematică de 6x6. Acest lucru înseamnă că, garderoba dvs. ar trebui să conțină 6 pantaloni, 6 fuste și rochii, 6 topuri (tricouri, cămăși, pulovere, bluze), 6 perechi de pantofi, 6 sacouri și 6 genți și accesorii. Toate piesele ar trebui să fie perfect asortate între ele, astfel încât să știți exact ce veți purta dimineața.

Cu un minim de îmbrăcăminte, se pierde problema unei garderobe supraaglomerate în care hainele se potrivesc doar cu praf și își pierd calitatea. Când te gândești la asta, marea majoritate dintre noi încă mai schimbă aceleași ținute de fiecare dată, pentru că sunt alcătuite din piese în care ne simțim cel mai bine. Construiește-ți garderoba pe acest principiu și vei vedea că viața ta va fi puțin mai ușoară și mai puțin stresantă.

Clothing swap

Ați acumulat cantități inutile de haine pe care nu le-ați purtat mai mult de un an? Clothing swap este soluția potrivită pentru dvs. Aceste evenimente sunt organizate din ce în ce mai mult în orașele mari, dar și în orașele mai mici și fiecare va fi mulțumit - fie că este vorba de cel care vrea să vândă, fie de cel care vrea să cumpere. Tot ce trebuie să faceți este să vă înregistrați (uneori nici măcar de asta nu este nevoie), să aduceți hainele, de care nu mai aveți nevoie și să le vindeți pentru o sumă simbolică către altcineva căruia i-ar putea să-i placă, sau să le schimbați cu o altă piesă vestimentară de la un alt vânzător. Îmbrăcămintea și accesoriile vor avea o a doua șansă. Swap-ul este practic un fel de hibrid second-hand, dar avantajul său este că știi exact de la cine cumperi haine „noi”.

Slow fashion kosik

Reciclarea

Pe șângă second hand și clothing swap, mai există o modalitate de a oferi hainelor o a doua respirație. Această metodă se numește reciclarea, iar sensul cuvântului este foarte simplu. Ideea este că puteți transforma hainele care nu vă mai încântă, și care sunt în formă perfectă, în orice fel alte haine. Cămășile pentru bărbați pot deveni fuste, blugii lungi pot prinde viață ca pantaloni scurți cu broderii elegante, iar o poșetă puțină mai distrusă se poate transforma într-o geantă cosmetică uimitoare sau un penar drăgălaș. Veți avea nevoie decât de puțină creativitate, de un ac și de un fir de ață și, dintr-o dată, veți avea în dulapul dvs. o nouă piesă, pe care o veți iubi.

Nu vă pasă de soarta planetei noastre? Implicați-vă în această conștientizare în lumea modei și arătați tuturor că fericirea este adusă nu numai dulapurile pline de haine inutile, ci și de câteva piese de calitate, cu o poveste. Câteva din acestea vă așteaptă și în magazinul nostru online.

Cumpărați în stil slow fashion