Toamna în stilul hygge: învață să trăiești calm

  Categorii: Exclusivități,
18. Oct'19

Toamna magică aduce cu ea, pe lângă vara târzie și o paletă de culori frumoase, vreme cenușie și gânduri sumbre. Nu toată lumea poate trece prin asta fără consecințe, deoarece, sincer, vremea are cu adevărat un impact mare asupra stării de spirit. Cu toate acestea, filozofia daneză de higge vine în ajutor, care va face chiar și cea mai înnorată și aglomerată zi de toamnă ca un basm.

Hygge - un cuvânt ciudat care exprimă o ideea frumoasă care de zeci de ani administrează cea mai fericită națiune. Danezii nu închid ochii de realitate, ci încearcă doar să o vadă într-o altă lumină și, cel mai important, își concentrează fericirea pe momentul prezentului, a ființei. Încearcă să profiți la maxim de cunoștințele daneze și nu te gândi în săptămânile următoare de toamnă că, viața ar fi mult mai frumoasă dacă te-ai așeza pe o plajă plină de soare. Stăpânește următoarele reguli hygge și adu în sfârșit un pic de pace în viața ta.

Hygge postava

Păturile sunt baza

Chiar dacă ați încerca din greu, să traduceți cuvântul hygge, ați avea nevoie de mult mai mult decât un singur termen. Dar esența cuvântului surprinde frumos confortul și căldura casei. Pri urmare, hygge se ascunde în lucruri mici precum pături moi și calde. Cu cât este mai groasă și mai pufoasă, cu atât mai bine. Acest lucru înseamnă că, hygge nu este pentru minimalistii care prefera un minim de accesorii. O casă confortabilă în stil danez este plină de materiale textile, de la pături până la covoare cu diferite modele și nu pot lipsi pernele confortabile. Amintiți-vă de momentele în care stăteați în fața emisiunii preferate cu o pătură moale în jurul dvs. Despre asta este hygge.

Lumina arde!

După cum am menționat deja, toamna poate fi sumbră, iar soarele nu își va arăta chipul vesel, uneori chiar și pentru câteva zile. În aceste momente, vine în ajutorul dvs. iluminatul tuturor colțurilor casei sau apartamentului dvs. În acest caz, nu pot lipsi lămpile cu lumină caldă, lumânările și diverse luminițe, pe care le scoatem de obicei în timpul Crăciunului. Astfel, paginile cărților sunt răsfoite mult mai repede într-o iluminare atât de „călduroasă”, ba chiar și ceaiul sau ciocolata caldă au un gust puțin mai bun. Atmosfera potrivită unei seri de toamnă va fi completată de focul din șemineu, dar puteți folosi și o altă alternativă - lumina lumânărilor.

Hygge interier

Luați-o încet

Acum că ați creat atmosfera hygge potrivită pentru casa dvs., urmează partea cea mai dificilă - să adaptați această filozofie și stil de viață. Cheia succesului este concentrarea pe un singur lucru și trăirea prezentului. Uitați de multitasking - acesta este foarte departe de secretul danezilor fericiți. Dacă citiți o carte, citiți-o cu atenție și nu deschideți între timp rețelele de facebook și instagram. Același lucru este valabil și la vizionarea unui film sau a unui serial. Indiferent dacă este vorba despre un sitcom de 20 de minute sau un film mai lung de trei ore, încercați să percepeți fiecare minut cu atenție, fără să derulați în niciun moment noutățile de pe rețelele de socializare. În timpul gătitului, concentrați-vă pe fiecare ingredient pe care îl adăugați în oală, iar în timpul cinei cu familia sau prietenii, puneți telefonul deoparte și bucurați-vă de prezența oamenilor cu care petreci timpul.

Stăpăniți rutina

Nu tuturor le plac stereotipurile, cu toate acestea, stereotipul nostru îl veți adora. Poate că, la prima vedere o să vi se pară ciudat, dar chiar rutina aduce pace în viață. Nu ne referim acum la trezirea din fiecare zi, exact la șase, masa de prânz cu colegii la ora 12 și răscumpărarea, sub forma plecării de la serviciu la ora 4. Vorbim mai degrabă despre micul dejun luat împreună cu familia, cel puțin în weekend, pregătirea cafelei pentru dvs.  și partenerul dvs. după o zi obositoare la serviciu, plimbare la apusul soarelui sau relaxare sub formă de yoga, înainte de culcare. Frumusețea vieții este ascunsă exact în aceste momente, pe care le facem automat, dar nu suntem conștienți de ele. În același timp, este nevoie de o atenție cu adevărat mică pentru a transforma astfel de momente într-o experiență frumoasă, pe care o veți aștepta din ce în ce mai mult în fiecare zi.Hygge priatelia

Respectați valorile

Respectul, bunătatea, generozitatea ... Respectarea acestor valori și a celor similare va aduce pace în suflet și, în același timp, va ajuta la atragerea oamenilor cu gânduri similare în viață. Desigur, mânia și ura sunt adesea mai puternice, dar nu lăsați aceste sentimente să vă ghideze. Când vă simțiți neputincioși sau supărați, repetați de exemplu, regulile enunțate mai sus și încercați să vă calmați. Nu uitați că toate acestea au nevoie de mult exercițiu și nu veți deveni o persoană veșnic zâmbitoare de la o zi la alta. Ca orice lucru în viață, și higge ajunge în casa dvs. treptat. La urma urmei, chiar și danezii nu se nasc higge, ci devin.

Vă place ideea de toamnă petrecută într-o atmosferă relaxată? Aprindeți o lumânare, preparați-vă ceaiul preferat, tăiați o bucată de păjitură și cel mai important - trăiți aceste momente frumoase alături de oamenii de care vă pasă cel mai mult. Pentru că bucuria, fericirea și pacea se dublează.